0072522

T5 ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΑ ΕΡΠΕΤΩΝ REPTILE SYSTEMS ECO T5 UNIT FERGUSON ZONE 3 UVI 12% 870mm 39W

9995 
Παράδοση 4 - 10 ημέρες
Γρήγορη παράδοση παραγγελιών
Ευέλικτοι τρόποι πληρωμών
Γιατί να μας επιλέξετε
Παραγγελίες ζωντανών ψαριών!

 

Ερπετά συστήματα Eco T5 - Ζώνη 3


Το Reptile Systems Eco T5 Zone 3 είναι ένα σύνολο σε μία μονάδα σχεδιασμένη να παρέχει γρήγορα και εύκολα στα ερπετά σας μια πηγή φωτός υψηλής ποιότητας για να καλύψει τις ανάγκες UVB τους. Είναι εξίσου κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα ξύλινο βιβάρι ή στο πάνω μέρος του πλέγματος των περισσότερων terrariums *


• 4.1 UVI για τη σύνθεση της βιταμίνης D3.
• Βελτιώνει τη συμπεριφορά σίτισης και αναπαραγωγής.
• Λαμπτήρας πλήρους φάσματος.
• Παράγει εξαιρετικά φυσικά χρώματα και ιριδισμό.
• Να παρέχετε πάντα σκιά για ζώα.


Περιεχόμενα κιτ

Λάμπα T5 υψηλής ερπετολογίας συστημάτων ζώνης 3
Αξιόπιστο τρεμόπαιγμα χωρίς χτυπήματα όλα σε ένα στυλ έρμα με εγγύηση 2 ετών
Αφαιρούμενος ανακλαστήρας υψηλής ποιότητας.
Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα
Καλώδιο ρεύματος

Σε αντίθεση με άλλες μάρκες, τα Reptile Systems εμπορεύονται την παραγωγή UV τους σε σχέση με τις ζώνες Furguson που σχετίζονται με τους δείκτες UV που απαιτούνται για διαφορετικά είδη, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε εύκολα τη λάμπα με την έξοδο που ταιριάζει στα είδη ερπετών ή αμφιβίων. Όταν επιλέγετε, λάβετε επίσης υπόψη την απόσταση στην οποία θα εγκαταστήσετε τη λάμπα σας για να διασφαλίσετε ότι επιτυγχάνεται η σωστή έκθεση UVB, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε στην εγκατάσταση σε απόσταση 30 εκατοστών ή μεγαλύτερη για την υγεία των ερπετών.

Pin en Cuentos de Europa

Το Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 3 έχει σχεδιαστεί για ζώα που κατηγοριοποιούνται ως Furguson Zone 3 τα οποία είναι είδη ανοιχτού ή μερικού Sun Basker. Αυτά τα είδη απαιτούν συνήθως μια περιοχή UV 2,9-7,4 στη ζώνη απομόνωσης με μια κλίση έως το μηδέν στη σκιά. Στην πράξη, ένα μέγιστο UVI 3-4 είναι πιθανό να είναι ασφαλές και επαρκές για τα ζώα αυτής της ζώνης.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν Bearded Dragons, Frilled Dragons, Day Geckos, Green Iguanas, Yemen Chameleons, Red Eared Sliders, Hermanns, Horsfield and Sulcata Tortoises, Bosc Monitor και Black and White Tegus.

Έξοδος UV ζώνης 3 σε διαφορετικές αποστάσεις από τη λάμπα.

Λιγότερο από 30 εκατοστά = Δεν συνιστάται
30cm = UVI 5.6
40cm = UVI 3,8
50cm = UVI 2.2
Κατά την εγκατάσταση, στοχεύετε πάντα στην παροχή διαβάθμισης UV με διακόσμηση και σκιασμένες περιοχές. Για χαμηλότερο UVI, μπορείτε να δείτε το Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 1 ή Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 2 για να επιτύχετε το σωστό δείκτη UV.

* εάν εγκαταστήσετε πάνω από το πλέγμα αυτό μπορεί να μειώσει τον δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας, οπότε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη ρύθμιση του περιβλήματος σας

Red Eared Slider Turtle covering her nest and laying egg - YouTube


Λάμπες συμβατότητας και αντικατάστασης

Η παρεχόμενη λυχνία Reptile Systems T5 χρειάζεται μόνο αντικατάσταση σε ετήσια βάση, καθιστώντας τη μία από τις λαμπτήρες μεγαλύτερης διάρκειας στην αγορά, είναι επίσης μια τυπική λυχνία μεγέθους που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα κλειδώσετε μια μάρκα στο μέλλον.


Σε αντίθεση με άλλες μάρκες, τα Reptile Systems εμπορεύονται την υπεριώδη παραγωγή τους σε σχέση με τις ζώνες Furguson που σχετίζονται με τους δείκτες UV που απαιτούνται για διαφορετικά είδη, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε εύκολα τη λάμπα με την έξοδο που ταιριάζει στο ερπετό ή στα αμφίβια είδη που διατηρείτε. Όταν επιλέγετε, λάβετε επίσης υπόψη την απόσταση στην οποία θα εγκαταστήσετε τη λάμπα σας για να διασφαλίσετε ότι επιτυγχάνεται η σωστή έκθεση UVB, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε στην εγκατάσταση σε απόσταση 30 εκατοστών ή μεγαλύτερη για την υγεία των ερπετών.



Το Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 3 έχει σχεδιαστεί για ζώα που κατηγοριοποιούνται ως Bearded Dragons, Frilled Dragons, Day Geckos, Green Iguanas, Yemen Chameleons, Red Eared Sliders, Hermanns, Horsfield and Sulcata Tortoises, Bosc Monitor και Black and White Tegus.

 Veiled Chameleon babies | Allans Pet Center

 

An In-Depth Look At UV Light And Its Proper Use With Reptiles - Reptiles  Magazine

 

Κατά την εγκατάσταση, στοχεύετε πάντα στην παροχή διαβάθμισης UV με αποχρωματισμό και σκιασμένες περιοχές. Εάν εγκαθιστάτε σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ίσως προτιμάτε να δείτε το Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 2 ή Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 3 για να επιτύχετε τον σωστό δείκτη UV.


* εάν εγκαταστήσετε πάνω από το πλέγμα αυτό μπορεί να μειώσει τον δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας, οπότε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη ρύθμιση του περιβλήματος σας

Λάμπες συμβατότητας και αντικατάστασης

Η παρεχόμενη λυχνία Reptile Systems T5 χρειάζεται μόνο αντικατάσταση σε ετήσια βάση, καθιστώντας τη μία από τις λαμπτήρες μεγαλύτερης διάρκειας στην αγορά, είναι επίσης μια τυπική λάμπα μεγέθους που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα κλειδώσετε μια μάρκα στο μέλλον.

 

An Introduction to the Reptile Systems Company | Reptile Centre

 

 

Ζώνη Ferguson

Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία ερπετών εξετάζει την παροχή UVB και UVA για τα ερπετά μας. Αυτή είναι η γενναία ιδέα που θέλαμε να εφαρμόσουμε για λίγο, και η έναρξη της νέας γενιάς των λαμπτήρων φθορισμού T8 και T5 μας έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουμε το όραμά μας στη συσκευασία των προϊόντων UV μας. Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει εξελιχθεί επειδή τα Reptile Systems, αν και αρκετά σχετικά νέα μάρκα, μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε εκ νέου με την προσέγγισή μας στον τρόπο εμφάνισης της ποσότητας υπεριώδους (UV) στη συσκευασία μας. Η συσκευασία για λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, μέχρι στιγμής, ήταν ευθεία προς τα εμπρός, και συνήθως ακολουθείται η λέξη φως της ημέρας, δάσος ή έρημος με ποσοστό.

Οι κάτοχοι ερπετών αγοράζουν λαμπτήρες, με βάση αυτό το αναφερόμενο ποσοστό, για πολλά χρόνια, με λιγότερο από 2,5% να είναι φως της ημέρας, 5% ή 6% δάσος και 10% ή 12% έρημο. Τι σημαίνει αυτό το ποσοστό; Σχετίζεται με την ποσότητα των φωσφορικών UVB στους λαμπτήρες, έτσι τυπικά οι αναφερόμενες τιμές θα ήταν 10% UVB, 30% UVA και οι υπόλοιπες θα αποτελούσαν ένα μείγμα ορατού φωτός.

Το ποσοστό που βλέπουμε απεικονίζεται στη συσκευασία λαμπτήρων UV ερπετών και φθορισμού πουλιών, αν και μπορεί να ήταν σωστό πριν από πολλά χρόνια, σίγουρα δεν είναι τώρα, λόγω των σημερινών υψηλότερων λαμπτήρων εξόδου.

Ο τρόπος με τον οποίο διατηρούμε τα ερπετά μας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία, με μεγαλύτερη σημασία στην παροχή σωστών περιβαλλοντικών αναγκών. Το μέγεθος και το σχήμα του περιβλήματος, η θερμοκρασία, το φως και η σωστή ποσότητα UV έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επανάσταση.

Ποια είδη επωφελούνται από την πρόσβαση στο UV;

Η απλή απάντηση είναι - όλα τα ζώα που ζουν έξω και έχουν κάποια πρόσβαση σε άμεση ή έμμεση έκθεση στον ήλιο. Εκτός αν ζουν σε μια σκοτεινή σπηλιά, ή περάσουν όλες εκτός από τις πιο σκοτεινές ώρες σε ένα βαθύ λαγούμι, θα εκτεθούν σε κάποιο βαθμό ή στις ακτινοβολίες που δίνουν ζωή στον ήλιο. Τα πουλιά, τα ερπετά, τα έντομα και τα θηλαστικά ωφελούνται, κατά κάποιο τρόπο, από την αλληλεπίδραση με τον ήλιο. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αλλά θέλουμε κυρίως να επικεντρωθούμε στο υπεριώδες, προς το παρόν.

Τα ζώα που διατηρούμε σε αιχμαλωσία πρέπει να έχουν διαφορετικά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας, ανάλογα με το πού προέρχονται και τις συνήθειες τους που έχουν εξελιχθεί.

Μέχρι πρόσφατα, οι κάτοικοι ερπετών έχουν επικεντρωθεί στο πόσο UVB χρειάζεται ένα ζώο παρά στο πόσο φως του ήλιου μπορούμε να αναπαραγάγουμε τεχνητά, μέσα σε έναν μικρό βιότοπο, για να μιμηθούμε τη νατουραλιστική δραστηριότητα.

 

 Αν και όλα τα συστατικά του ηλιακού φωτός είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή των ενδιαιτημάτων, την υγεία και την ευεξία των ερπετών, θα επικεντρωθούμε στην ενότητα 290nm-400nm. Όλα τα μήκη κύματος κάτω από αυτό είναι εξωγήινα στη φύση και φιλτράρονται από την ατμόσφαιρα της γης. Το UVC έχει μήκος κύματος 100-280nm και είναι επιβλαβές για όλα τα ζωντανά κύτταρα και χρησιμοποιείται για την αποστείρωση εξοπλισμού και επιφανειών. Το UVC πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο και αφύσικο και να μην υπάρχει σε προϊόντα ερπετού φωτισμού.

Τα φασματικά μήκη κύματος του ήλιου μετρώνται σε νανόμετρα (nm) και χωρίζονται σε δύο ομάδες: μεγάλα ή μικρά μήκη κύματος. Είναι ενδιαφέρον ότι το κενό στο μήκος κύματος μετράται σε nm που είναι το δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Το τμήμα μικρού μήκους κύματος είναι UVB (290-320nm) με το μεγαλύτερο μέρος να είναι UVA (320-400nm). Πέρα από αυτό έχουμε ορατό φως με το ανθρώπινο μάτι να βλέπει μεταξύ 400-700nm και μετά από αυτό κινούμαστε σε υπέρυθρες περιοχές που είναι τα μήκη κύματος που μας κρατούν ζεστούς.

Τι αποτελεί το φως του ήλιου;


Το UVA, τώρα, συχνά βρίσκεται στα περισσότερα προϊόντα φωτισμού καλής ποιότητας στην αγορά ερπετών, σε έναν βαθμό ή άλλο, αλλά πάντοτε επικοινωνήστε με ειδικούς λιανοπωλητές για να διασφαλίσετε τα σωστά επίπεδα για το ζώο σας. Η όραση των ερπετών, των πτηνών, των εντόμων και των αμφιβίων ξεκινά πριν από το φάσμα του ορατού φωτός, στα 350nm περίπου, και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αυτό για να βοηθήσει στον εντοπισμό της τροφής, στην τόνωση της όρεξης, στην επιλογή συντρόφων και στην αξιολόγηση άλλων σημαντικών καταστάσεων και εποχιακών αλλαγών. Μη παρέχοντας UVA ληστεύετε τα ζώα σας από μέρος του βισονίου τους.

Το UVB είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό επίπεδο φωτός για να φτάσετε στο περίβλημά σας και συχνά το πιο δύσκολο να επιτύχετε. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα περισσότερα τυποποιημένα γυαλιά και πλαστικά δεν επιτρέπουν στο UVB να διέλθει από αυτά. Έτσι, τα παράθυρα του σπιτιού και η πλευρά των γυάλινων γυαλιών σας δεν επιτρέπουν τη μετάδοση αυτού του ζωτικού μέρους του φάσματος. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος επαρκούς κάλυψης των αναγκών του ζώου σας πρέπει να παρέχεται τεχνητά. Είναι καθήκον σας να το παρέχετε και θα απαιτούν εξειδικευμένα προϊόντα, καθώς δεν μπορούν να παρασχεθούν από γενικό εξοπλισμό οικιακού φωτισμού.

Το UVB έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για τα ερπετά, πολλά από αυτά ισχύουν και για τους ανθρώπους. Αυξάνει την παραγωγή χρωστικών ουσιών και ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος αφαιρώντας μύκητες, βακτήρια και ιούς στην επιφάνεια, δίνοντάς σας αυτό το αίσθημα γενικής ευεξίας λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών.

Τα ερπετά μετατρέπουν τα συστατικά που βρίσκονται στο ηλιακό φως, κυρίως τη θερμότητα και την UVB, μέσω μιας σειράς χημικών γεγονότων που παράγουν βιταμίνη D3 στο δέρμα τους όταν εκτίθενται σε φως UVB. Στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία από το ήπαρ και τα νεφρά, ρυθμίζοντας την απορρόφηση ασβεστίου, μαζί με πολλές άλλες ζωτικές σωματικές λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος με ηλιακό φως ή σωστό φωτισμό. Αυτή η διαδικασία είναι αυτορυθμιζόμενη και περιορίζει την ποσότητα προ-βιταμίνης και D3 που παράγονται. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να καταστεί δυνατή η απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή τους.

Αυτό το φυσικό περιοριστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα D3 με βάση τεχνητό έλαιο, συνήθως Cholecalciferol, καθώς η περίσσεια δεν μπορεί να απεκκρίνεται από τον οργανισμό όπως μπορεί με υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Η υπερβολική συμπλήρωση D3 είναι σχεδόν άγνωστη, χρησιμοποιώντας τα περισσότερα από τα γνωστά επώνυμα συμπληρώματα. Τα τεχνητά επίπεδα D3 είναι δύσκολο να ρυθμιστούν και ορισμένα ημερήσια είδη δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά και θα κάνουν πολύ καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φωτισμού UVB για να συνθέσουν τα δικά τους.

Τα ερπετά χρειάζονται βιταμίνη D3 για να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν ασβέστιο. Χωρίς επαρκή προμήθεια και των δύο θρεπτικών συστατικών, θα αναπτυχθεί μια κατάσταση κοινώς γνωστή ως μεταβολική νόσος των οστών (MBD). Επειδή τα έντομα τροφοδοσίας που χρησιμοποιούμε, τα ζώα μας σπάνια επιτυγχάνουν τον πεπτικό στόχο της αναλογίας ασβεστίου προς φωσφόρο 2: 1. Γι 'αυτό ξεσκονίζουμε την τροφή των ζώων μας με ένα καλής ποιότητας συμπλήρωμα ασβεστίου. Τα μεγάλα τριζόνια, για παράδειγμα, έχουν αναλογία Ca: P 1: 9, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν ξεσκονίζετε τα τριζόνια σας σε κάθε τροφή, μπορεί να δημιουργηθεί έλλειμμα ασβεστίου. Έτσι, για να αντισταθμιστεί η αναλογία πέψης, το ασβέστιο τραβιέται από τα οστά, καθιστώντας τα αδύναμα και, στη διαδικασία, υποφέρουν από παραμορφώσεις στην ανάπτυξη και δυσκολίες στην κίνηση, τη διατροφή και τον ενδεχόμενο θάνατο.

Έτσι, έχουμε αποδείξει ξεκάθαρα ότι η αναδημιουργία του υπεριώδους μέρους του ηλιακού φωτός είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ευεξία των ερπετών και για να διασφαλιστεί το σωστό επίπεδο για τα ερπετά μας. Πώς το μετράμε, με τι και πόσο χρειαζόμαστε για τα ζώα μας;

 

Χρειαζόμαστε μια συσκευή που μετρά την περιοχή υπεριώδους ακτινοβολίας που αναζητούμε και το Solarmeter 6.5 το κάνει ακριβώς αυτό, με μέγεθος 280-400nm Αυτή η φορητή συσκευή έχει αναπτυχθεί για να μετρήσει την αντοχή του UV από τον ήλιο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατευθούν από το ηλιακό έγκαυμα, ωστόσο, αυτό το φάσμα είναι πολύ κοντά στο εύρος σύνθεσης D3, καθιστώντας το κατάλληλο για τη χρήση μας. Η κλίμακα ξεκινάει 0 και ανεβαίνει προς τα πάνω. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην πρόγνωση καιρού, όταν είναι ηλιοφάνεια, και εκφράζεται ως δείκτης UV (UVI). Όσο υψηλότερη είναι η UVI τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη του ήλιου, η οποία αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας φτάνοντας στο αποκορύφωμά της το μεσημέρι.


Ως κάτοχοι ερπετών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον δείκτη για να μετρήσουμε τα μήκη κύματος που επιτρέπουν στα ερπετά μας να παράγουν τη δική τους βιταμίνη D3. Καθώς τα ερπετά κατοικίδιων ζώων μας προέρχονταν από διαφορετικές χώρες, με πολλούς διαφορετικούς οικότοπους, έχουν εξελιχθεί μορφολογικά για να εκμεταλλευτούν τις περιβαλλοντικές θέσεις για το βέλτιστο όφελος για τα είδη τους. Αυτό σημαίνει ότι δύο διαφορετικοί τύποι ερπετών, ακόμη και από την ίδια περιοχή, ενδέχεται να έχουν εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις UV. Για να το κατανοήσει αυτό, ένας διάσημος ερπετολόγος, ο Δρ Gary Ferguson μέτρησε τις καθημερινές τοποθεσίες του ερπετού και τους χρόνους έκθεσης που του έδωσαν μια καλή ένδειξη για τις φυσικές τους απαιτήσεις UV. Αυτά τα είδη χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες έκθεσης στον ήλιο, οι οποίες τώρα αναφέρονται ως ζώνες Ferguson. Σε κάθε ζώνη εκχωρήθηκε ένα εύρος αριθμών, που υπολογίστηκαν από τις μετρήσεις, που ελήφθησαν από τα ζώα που βασίζονταν στο UVI. Άλλοι ερευνητές έχουν προσθέσει περισσότερα δεδομένα σε αυτήν τη μελέτη για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας λίστας ζώων που ταιριάζουν σε αυτές τις τέσσερις ζώνες.



Για να αναπαραγάγετε ένα φυσικό μοτίβο συμπεριφοράς, κάθε περίβλημα πρέπει να παρέχει μια κλίση φωτογραφίας με το ένα άκρο χρησιμοποιώντας τη μέγιστη επιλεγμένη ζώνη με βάση τις απαιτήσεις του ζώου σας και το άλλο άκρο της κλίσης να μηδενίζεται. Αυτό θα επιτρέψει τη ρύθμιση της φωτογράφησης, την παρατεταμένη ή μερική απομόνωση, ανάλογα με τις συνήθειες του ερπετού σας. Αυτή η κλίση και η πρόσβαση σε πλήρη όρια UVI πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την κατασκευή και το σχεδιασμό της διάταξης για το περίβλημά σας. Επιτρέψτε επίσης για άλλους παράγοντες, όπως οθόνες με πλέγμα ή προστατευτικά λαμπτήρων, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα φωτός μεταξύ 30-50%, και ανακλαστήρες που μπορούν να διπλασιάσουν την έξοδο φωτός, και ίσως, ακόμη περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις. Χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία πηγές φωτός, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πιο φυσική φωτοπερίοδο για να διεγείρετε περισσότερη φυσιολογική δραστηριότητα.,

Τώρα λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εντοπίσετε το ζώο σας στο χάρτη ή ένα που μοιάζει πολύ με τη συμπεριφορά του. αυτή θα είναι η ζώνη που χρειάζεστε. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του περιβλήματός σας, ρυθμίστε το γύρω από τη ζώνη Ferguson, για τις τοποθεσίες basking σας, υπενθυμίζοντας ότι η κλίση πρέπει να επιτρέψει την πρόβλεψη να φτάσει στο μηδέν, επιτρέποντας στις περιοχές κατοικίδιων ζώων σας να υποχωρήσουν από το φως.

Τώρα είστε οπλισμένοι με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να δώσετε στο κατοικίδιό σας κατάλληλο φωτισμό UV για μια πλούσια και ευχάριστη ζωή. Εφοδιασμένοι με αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσατε τώρα να πάτε στο τοπικό σας κατάστημα ερπετών αναζητώντας κατάλληλα προϊόντα φωτισμού UV για το garter snake σας, για παράδειγμα, που γνωρίζετε ότι είναι ζώο της ζώνης 2 και εμπίπτει στην περιστασιακή κατηγορία basker και thermoregulator.

Τώρα βρίσκεστε αντιμέτωποι με λέξεις όπως «υψηλή απόδοση» ή «2,4,5,6,10,12%»! Κανένα από αυτά δεν σχετίζεται πραγματικά με αυτό που χρειάζεστε εσείς ή τα ζώα σας! Δεν υπάρχουν διαγράμματα ή διαγράμματα για να δείξετε πόσο UVI θα παραδοθεί σε συγκεκριμένες αποστάσεις ή ακόμη και ποια ζώνη να επιλέξετε. Όλα είναι πολύ συγκεχυμένα! Εμείς, ως χομπίστες, κατανοούμε αυτά τα ζητήματα και αναγνωρίζουμε ότι είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα.



Τα ερπετά συστήματα, γνωστά για τη νέα τους προσέγγιση, τη συνεχή έρευνα, τη δοκιμή και την ανάπτυξή τους, έχουν επανασχεδιάσει όλη τη συσκευασία προϊόντων UV για να συμμορφώνονται με αυτήν τη φωτισμένη προσέγγιση για την παροχή UV. Τώρα θα είναι εύκολο να επιλέξετε, με αυτοπεποίθηση, τις σωστές τιμές, σε συγκεκριμένες αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης με ή χωρίς ανακλαστήρες, κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη και καλύτερη για το κατοικίδιο ζώο σας. Έχουμε προσθέσει ακόμη και αποστάσεις που θεωρούνται «μη ασφαλείς» είτε λόγω των πολύ υψηλών όγκων υπεριώδους, θερμότητας ή ορατού φωτός. Σας προτείνουμε επίσης μια ελάχιστη απόσταση 30 εκατοστών για την αποφυγή οφθαλμικής βλάβης, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον συμβουλευτικό ειδικό σας. Το ερώτημα «ποια λάμπα χρειάζομαι;» έχει πλέον απαντηθεί με τη μη ανοησία μας προσέγγιση, σε σαφώς καθορισμένη συσκευασία ως «δημιουργούμε τις καλύτερες λύσεις σας».

 

Buy Reptile Systems Products | Reptile Centre

 

 

 



Reptile Systems Eco T5 - Zone 3

Reptile Systems Eco T5 Zone 3 is an all in one unit designed to quickly and easily provide your reptiles with a high quality light source to meet their UVB needs. It is equally suited to installation within a wooden vivarium or sitting on top of the mesh of most terrariums*

Kit Contents

A Reptile Systems Zone 3 High Output T5 lamp
Reliable flicker free all in one style ballast with a 2 year warranty
Removable high quality relflector.
All necessary fittings
Power cable

Unlike other brands, Reptile Systems market their UV output in terms of Furguson Zones which relate to the UV indexs required for different species allowing you to easily select the lamp with the output that suits the reptile or amphibian species you are keeping. When choosing also bear in mind the distance at which you will be installing your lamp as to ensure that the correct UVB exposure is acheived, you should always aim to install at a distance of 30cm or more for reptile eye health.

The Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 3 has been designed for animals that are categorised as Furguson Zone 3 which are Open or Partial Sun Basker species. These species typically require a UV range of 2.9-7.4 in the basking zone with a gradiant down to zero in the shade. In practice a max UVI of 3-4 is likely to be safe and sufficent for animals in this zone.

Examples include Bearded Dragons, Frilled Dragons, Day Geckos, Green Iguanas, Yemen Chameleons, Red Eared Sliders, Hermanns, Horsfield and Sulcata Tortoises, Bosc Monitors and Black and White Tegus.

Zone 3 UV output at different distances from lamp.

Less than 30cm = Not Recommended
30cm = UVI 5.6
40cm = UVI 3.8
50cm = UVI 2.2
When installing always aim to provide UV gradiant using decoration and shaded areas. For a lower UVI you may prefer to check out the Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 1 or Reptile Systems Eco T5 Unit Zone 2 to acheive the correct UV index.

 



*if installing on top of mesh this can reduce the UV index so should be taken into account when setting up your enclosure

Compatibility and Replacement Lamps

The provided Reptile Systems T5 lamp only needs replacing annaully making it one of the longest lasting lamps on the market, it is also a standard size lamp meaning you are never locked into one brand in the future.

 

 Ferguson Zone
FERGUSON ZONE
We want to change the way the reptile industry looks at the provision of UVB and UVA for our reptiles. This is the brave idea that we wanted to implement for a while, and the launch of our new generation of T8 and T5 fluorescent lamps has given us the opportunity to take our vision over onto the packaging for our UV products. This way of thinking has evolved because Reptile Systems, although quite a relatively new brand, has allowed us to start afresh with our approach to the way we display the amount of ultraviolet (UV) on our packaging. Packaging for UV lamps, so far, has been straight forward, and normally has the word daylight, forest or desert followed with a percentage.

Reptile keepers have been purchasing lamps, based on this quoted percentage, for many years, with less than 2.5% being daylight, 5% or 6%forest and 10% or 12% desert. What does this percentage mean? It relates to the amount of UVB phosphors in the lamps, so typically quoted values would be 10% UVB, 30% UVA and the rest would be made up of a blend of visible light.

The percentage that we see depicted on reptile and bird fluorescent UV lamps packaging, although may have been correct many years ago, definitely is not now, due to today’s higher output lamps.

The way we keep our reptiles has changed dramatically in the last decade, with more importance being placed on the provision of correct environmental needs. Enclosure size and shape, temperature, light, and the correct amount of UV have all played a big part in this revolution.

What species benefit from having access to UV?

The simple answer is - all animals that live outside and have some access to direct or indirect sunlight exposure. Unless they live in a dark cave, or spend all but the darkest hours in a deep burrow, they will be exposed to the sun’s life-giving rays to some degree or another. Birds, reptiles, insects and mammals all benefit, in some way, from having interaction with the sun. This interaction is on many different levels, but we mainly want to focus on ultraviolet, for now.

The animals that we keep in captivity need to have different levels of UV depending on where they originated from and their basking habits that have evolved.

Until recently reptile keepers have been concentrating on how much UVB an animal needs rather than how much sunlight we can artificially reproduce, within a micro habitat, to mimic naturalistic activity.

 

 

 

Although all the components of sunlight are essential for habitat replication, reptile health and wellbeing, we will be focusing on the 290nm-400nm section. All the wavelengths below this are extra-terrestrial in nature and are filtered out by the earth’s atmosphere. UVC has a wavelength of 100–280nm and is harmful to all living cells and used to sterilise equipment and surfaces. UVC should be considered dangerous and unnatural and should not be present in any reptile lighting products.

The sun’s spectral wavelengths are measured in nanometres (nm) and are divided into two groups: long or short wavelengths. Interestingly, the gap in the wave length is measured in nm which is a billionth of a meter. The short wavelength section is UVB (290-320nm) with the longer part being UVA (320-400nm). Beyond this we have visible light with the human eye seeing between 400-700nm and after that we move into infrared ranges which are the wavelengths that keep us warm.

 

What makes up sunlight?

 

UVA is, now, often found in most good quality lighting products on the reptile market, to one degree or another, but always check with specialist retailers to ensure the correct levels for your animal. Reptile, bird, insect and amphibian vision starts before the visible light spectrum, at around 350nm, and is used in conjunction with this to help locate food, stimulate appetite, select mates and evaluate other important situations and seasonal changes. By not providing UVA you are robbing your animals of part of their vison.

UVB is quite possibly the most important light level to get right in your enclosure and often the hardest to achieve. It should also be taken into consideration that most standard glass and plastics do not allow UVB to pass through them. So, household windows and the side of your glass vivariums will not allow transmission of this vital part of the spectrum. This means that the only way to sufficiently provide for the needs of your animal must be supplied artificially. It is your duty to provide this and will require specialised products as it cannot be supplied by general household lighting equipment.

UVB has many beneficial effects for reptiles, many of these applying to people as well. It increases pigment production and strengthens the skins barrier function removing fungus, bacteria and viruses on the surface, giving you that feeling of general well-being due to the release of endorphins.

Reptiles convert the components found in sunlight, mainly heat and UVB, through a series of chemical events which produce vitamin D3 in their skin when exposed to UVB light. This is then processed by the liver and kidneys, regulating calcium absorption, along with many other vital bodily functions. These include growth and maintaining a healthy immune system with sunlight or correct lighting. This process is self-regulating and limits the amount of pre-vitamin and D3 being produced. This process is essential to enable calcium to be absorbed from their diet.

This natural limiting effect cannot be achieved if using artificial oil based D3 supplements, normally Cholecalciferol, as excess cannot be excreted by the body as it can with water soluble vitamins. D3 over-supplementation is almost unheard of, using most of the wellknown branded supplements. Artificial D3 levels are difficult to regulate and certain diurnal species cannot utilize them efficiently and will do much better using a UVB lighting system to synthesize their own.

Reptiles need vitamin D3 in order to absorb and use calcium. Without adequate supplies of both nutrients, a condition commonly known as Metabolic Bone Disease (MBD) will develop. Because the feeder insects we use, our animals rarely achieve the digestive goal of calcium to phosphorus ratio of 2:1. This is why we dust our animal’s food with a good quality calcium supplement. Large crickets for example, have a Ca:P ratio of 1:9, which means that if you do not dust your crickets at every feed it can creates a calcium deficit. So, to make up the ratio for digestion, calcium is pulled from the bones making them weak and, in the process, suffering growth deformities and difficulties in movement, feeding and eventual death.

So, we have clearly established that recreating the ultraviolet part of sunlight is very important to reptile health and well-being and to ensure the correct level for our reptiles. How do we measure it, with what and how much do we need for our animals?

We need a device that measures the UV range we are looking for and the Solarmeter 6.5 does just that, measuring from 280-400nm. This hand-,held device has been developed to measure the strength of UV from the sun to help people protect themselves from sunburn, however, this spectrum is very close to the D3 synthesis range, making it suitable for our use. The scale starts a 0 and goes upwards. This has been used in weather forecasting, when sunny, and is expressed as the UV Index (UVI). The higher the UVI the greater the power of the sun, which changes over the course of the day reaching its peak at midday.

As reptile keepers we can use this index to measure wavelengths that let our reptiles produce their own vitamin D3. As our pet reptiles originated from different countries, with many different habitats, they have morphologically evolved to take advantage of environmental niches for the optimal benefit to their species. This means that two different types of reptiles, even from the same area, may still have completely different UV requirements. To help make sense of this, a renowned herpetologist, Dr Gary Ferguson measured different reptile’s daily basking sites and exposure times which gave him a good indication to their natural UV requirements. These species were divided up into four different sun exposure groups, which are now referred to as Ferguson zones. Each zone was allocated a range of figures, calculated from the readings, that were taken from the animals basking UVI. Other researchers have added more data to this study to help create a list of animals that fit into these four zones.

 
 
 

To replicate a natural behavioural pattern, each enclosure should provide a photo gradient with one end using your maximum chosen zone based for your animal’s requirements and the other end of the gradient going down to zero. This will allow for photo regulation, prolonged or partial basking, depending on the habits of your reptile. This gradient and access to full UVI limits should be taken into consideration when building and designing the layout for your enclosure. Also allow for other factors such as mesh top screens or lamp guards, which can reduce light levels between 30-50%, and reflectors which can double the light output, and perhaps, even more in some cases. Using more than one light source you can also add a more natural photoperiod to stimulate more naturalistic activity.,

So now, all you need to do is locate your animal on the chart, or one that closely resembles its behaviour; this will be the zone you need. Taking into consideration the size and shape of your enclosure, set it up around the Ferguson zone, for your basking sites, remembering that the gradient must allow provision to go down to zero, enabling your pet areas to retreat from the light.

You are now armed with all the information you need to provide your pet with suitable UV lighting for a rich and rewarding life. Fuelled with this information you could now go to your local reptile store looking for suitable UV lighting products for your garter snake, for example, which you know is a zone 2 animal and falls into the occasional basker and thermoregulator category.

You are now confronted with words like “high output” or “2.4,5,6,10,12%”! None of this really relates to what you or your animals need! There are no charts or diagrams to show how much UVI will be delivered at certain distances or even which zone to choose. It all very confusing! We, as hobbyists, understand these issues and recognise that it is time things changed.

Reptile Systems, known for their fresh approach, constant research, testing and development, have redesigned all their UV product packing to conform to this enlightened approach to UV provision. It will now be easy to choose, with confidence, the correct values, at given distances including use with or without reflectors, making life easier and better for your pet. We have even added distances that are considered “not safe” either due to very high ultraviolet, heat or visible light volumes. We also recommend a minimum distance of 30cm to prevent ocular damage, unless otherwise stated by your advising reptile care specialist. The question of “which lamp do I need?” has now been answered with our no-nonsense approach, in clearly defined packaging as ‘we create your best solutions’.

Reptile Systems T8 UVB Lamp Zone 2 - 6% 600mm 18W

Brand
Reptile Systems
MPN
120032
Find similar
Προσφορές που τρέχουν!
  • Παρόμοια Προϊόντα
  • Λήγουν σύντομα
  • Αγαπημένα
 
Άμεση και γρήγορη αποστολή

Αυθημερόν αποστολή των παραγγελιών σας.

Ασφαλείς τρόποι συναλλαγών

Απόλυτη ασφάλεια για κάθε τρόπο πληρωμής που θα επιλέξετε

Επιστροφές / αλλαγές προϊόντων

Όροι επιστροφών / αλλαγών προϊόντων