Φίλτρα Φίλτρα

Χρυσόψαρα Οράντα Ριούκιν

Ryukin
Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σχετική εικόνα

Χώρα προέλευσης: Κίνα
Τύπος: Άλλα ουρά
Πρότυπα φυλής: BAS
Το ryukin (琉 金 Ryūkin) είναι ένα σύντομο χρυσόψαρο με ένα χαρακτηριστικό χτύπημα στην περιοχή των ώμων.

Περιγραφή
Πορτοκαλί και λευκό Ryukin με μαύρα σημάδια. Αυτή είναι μια μορφή calico, που ονομάζεται Sakura.
Το ryukin είναι μια ανθεκτική και ελκυστική ποικιλία χρυσόψαρα με ένα μυτερό κεφάλι και έχει ένα έντονο κτύπημα στο πίσω μέρος πίσω από το κεφάλι. Μπορεί να είναι μακρύς-πτερυγισμένος ή βραχίονας με πτερύγια είτε με τριπλή ή τετραπλή ουρά. Το ραχιαίο πτερύγιο είναι υψηλό ενώ το πτερυγικό πτερύγιο είναι συχνά διπλάσιο από το σώμα. Το ουραίο πτερύγιο μπορεί επίσης να έχει τρεις ή τέσσερις λοβούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Oranda Ryukin

Τα Ryukins έρχονται σε βαθύ κόκκινο, κόκκινο και άσπρο, λευκό, ασήμι, μπλε, μαύρο, πορτοκαλί, λεβάντα γκρι, σιδήρου και calico χρωματισμό.

Το ryukin είναι ένα λεπτό ψάρι ενυδρείου που μπορεί να φτάσει έως και 8 ίντσες (21 εκατοστά) σε μήκος. Ορισμένες ρυουκίνες αναφέρθηκαν να μεγαλώνουν μέχρι 10 ίντσες σε μεγάλα ενυδρεία και εμπορικές λίμνες.

Σχετική εικόνα

Ιστορία και προέλευση
Το Ryukin είναι κινεζικής προέλευσης. Δεν είναι γνωστό πότε φυτεύτηκε το ryukin αλλά πιστεύεται ότι προέρχεται από το Wakin. Ονομάστηκε έτσι επειδή φέρεται να έφτασε στην Ιαπωνία μέσω των νησιών Ryukyu, τώρα νομαρχιακής αυτονομίας της Okinawa, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία. Υπήρχαν ιστορικές αναφορές ότι η ύπαρξη ryukins χρονολογείται από το 1833, αλλά λέγεται ότι έφτασε στην Ιαπωνία στη δεκαετία του 1770. Η πρώιμη ιαπωνική λογοτεχνία αναφέρεται στο ryukin ως το onaga (longtail) ή το ναγκασάκι goldfish. Στα αγγλικά κείμενα, αναφέρονται επίσης ως η ιαπωνική ribbontail, η ριγκέτα, η φανταλάδα ή το πέστροφα.

Παραλλαγές
Ryukin χρυσόψαρο, Plate XIX σε: Χρυσόψαρο και ο πολιτισμός τους στην Ιαπωνία, από Shinnosuke Matsubara
Yamagata kingyo (yamagata goldfish) ή sabao (ουρά σκουμπρί) ή tamasaba - μια σκληρή μονοεπίπεδη ποικιλία της ryukin που έχει αναπτυχθεί στο νομό Yamagata της Βορείου Ιαπωνίας.
Tetsu onaga (σιδηρόχρωμα longtail) - μια σπάνια σίδηρος χρωματισμένη ποικιλία της ryukin.

Αποτέλεσμα εικόνας για Oranda Ryukin

Αποτέλεσμα εικόνας για Oranda Ryukin

Αποτέλεσμα εικόνας για Oranda Ryukin

Σχετική εικόνα