ΖΩΝΤΑΝΑ ΨΑΡΙΑ ΤΖΟΥΕΛ ΜΠΛΕ Malawi Cichlid Hemichromis bimaculatus Jewel blue 5.0-5.5cm

Αμεση παραλαβή

παράδοση μέσα σε 2 ώρες

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Παραγγελίες που περιέχουν Ζωντανά Ψάρια ΔΕΝ αποστέλλονται με αντικαταβολή, παρά μόνο μέσω προ-πληρωμής με πιστωτική/χρεωστική Κάρτα ή Τραπεζική Κατάθεση. Ελάχιστο ποσό παραγγελίας 15€

9,00 
Αμεση παραλαβή
ZZFS-74N614
+

Video

Περιγραφή

Το Hemichromis είναι ένα γένος ψαριών από την οικογένεια cichlid, γνωστό στο εμπόριο ενυδρείων ως cichlids κοσμημάτων. Οι κιχλίδες Jewel είναι εγγενείς στην Αφρική. Εντός της Δυτικής Αφρικής, τα είδη Hemichromis βρίσκονται σε κολπίσκους, ρέματα, ποτάμια και λίμνες με μια ποικιλία ποιοτικών υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των υφάλμυρων υδάτων.

Το μέγιστο μέγεθος που αναφέρεται για τα διαφορετικά είδη Hemichromis κυμαίνεται από 6,5 έως 26,5 cm (2,5-10,5 in) σε ολικό μήκος. Τα μέγιστα μεγέθη στα ενυδρεία τείνουν να είναι ελαφρώς μικρότερα από ό, τι στην άγρια ​​φύση.

Πολλά είδη Hemichromis είναι έντονα χρωματισμένα, αν και το φωτεινότερο χρώμα του σώματος είναι γενικά εμφανές κατά την αναπαραγωγή. Ο σεξουαλικός διμορφισμός είναι περιορισμένος, αν και τα αρσενικά κιχλίδες κοσμημάτων είναι συνήθως πιο έντονα χρώματα και σε ορισμένα είδη έχουν πιο μυτερά πρωκτικά, κοιλιακά και ραχιαία πτερύγια. Σε ορισμένα είδη, όπως το Hemichromis cristatus, τα θηλυκά μπορούν να έχουν χρώμα τόσο φωτεινό όσο τα αρσενικά. Όπως και οι περισσότερες κιχλίδες, τα κιχλίδες κοσμημάτων έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα φροντίδα γόνου. Τα είδη Hemichromis σχηματίζουν συνήθως μονογαμικά ζευγάρια αναπαραγωγής και τα θηλυκά γεννιούνται σε μια επίπεδη επιφάνεια όπως ένα φύλλο ή μια πέτρα. Και οι δύο γονείς φυλάσσουν τα αυγά και συμμετέχουν στην εκτροφή των γόνων.

Χαρακτηριστικά

Brand:
Ruinemans Aquarium